Saturday, June 11, 2011

KOLEKSI HENNA ART DESIGN.


INAI PENGANTIN CODE NO. DSM/027

Koleksi henna art design, corak terbaru, gabungan daripada corak inai Ayu Raudhah, diubah dan ditambah kuntuman bunga.

:: Harga Pakej = B$65.00

Monday, June 6, 2011

6 June 2011

Assalammualaikum, hari ni aku sudah buat keja facebook new account, dah ada khas untuk henna nama dia Henna-design Ukiran Corak Inai semoga pelanggan-pelanggan saya dapat menerima kehadiran account baru ni.

Minggu lepas aku dah buat kerja inai untuk pengantin.
*
*
3/6/2011, Riski.
*
*
4/6/2011, Nurul & Nuzurah.

alhamdulillah semua nya berjalan dengan lancarnya. Saya amat bangga kerana ukiran inai saya akan menjadi kenangan dalam majlis mereka. Bangga le pula dengan hasil kerja tangan sendiri tu. Ya allah aku bersyukur dengan pemberian dan nikmat yg telah kau berikan ini.

Terima Kasih lah pada mereka-mereka yang mempercayai hasil kerja tangan ku ini.

Sekarang ni dah ada facebook account baru, semua hasil kerja inai semua aku muatkan dalam tu. Insyaallah semua nya akan berjalan lancar.....

Sunday, June 5, 2011

Koleksi Henna Art Design


INAI PENGANTIN.: CODE NO. DS/029



INAI PENGANTIN.: CODE NO. DS/002



INAI PENGANTIN.:: CODE NO. DS/22.



INAI PEGANTIN. :: CODE NO. DS/032.



::CEMPAKA PAKEJ - INAI PENGANTIN.:: CODE NO. DS/006




CEMPAKA PAKEJ - INAI PENGANTIN. :: CODE NO. DS/018.

Warna inai yang nampak gelap hasil inai setalah 24 jam. Warna bergantung pada kulit seseorang, sebab warna inai ne sama saja, yang merubah warnanya cuma kulit & suhu badan seseorang saja.

:: CEMPAKA PAKEJ INAI PENGANTIN.
:: Size ukiran inai : atas paras pergelangan tangan.
:: Bahagian tangan + Bahagian kaki (kiri dan kanan).
:: Harga pakej : B$35.00/-

Thursday, June 2, 2011

Pakaj-pakej inai pengantin

:: P.E.N.T.I.N.G. ::


ACCOUNT YANG SAYA PERKENAL KAN DAHULU "SHAHRI REEZA" KINI DI CURI OLEH ORANG YANG TIDAK BERTANGGUNG JAWAP PADA 28HB MAY 2011. ORANG BERKENAAN MENUKAR PIN KATA LALUAN SERTA EMAIL SAYA.
ISI YG TERDAPAT DIDALAM ACCOUNT SHAHRI REEZA TERSEBUT SEPERTI SENARAI KAWAN-KAWAN, KELUARGA & GAMBAR-GAMBAR KELUARGA SAYA DI SAPUNYA HABIS. OLEH SEBAB ITU SAYA TELAH MEMBUKA SATU ACCOUNT FACEBOOK BARU IAITU *******
*
*
*
Henna-design Ukiran Corak Inai


HARAP PELANGGAN TIDAK KELERU DENGAN ACCOUNT TERSEBUT.

Wednesday, March 23, 2011

Salam to all

Bissmillah'hirahman'nirahim. Assalammualaikum semua.
Terlebih dahulu, mohon maaf atas semua nya, lama tak update blog ni. Akibat dengan FACEBOOK lebih ramai sambutan sebab tu blog ni terbengkalai.
Walaupun blog ni tak di sentuh, namun aktiviti menginai tetap terus dilaksanakan. Begitu juga dengan design-design henna yang terbaru tetap di langkarkan dan difikirkan. Sekarang ni, henna art design sedang memperbaiki diri dan bidang ini agar ianya lebih sempurna, saya mohon semua doakan saya agar lebih berjaya.

Saya mohon sekali lagi, buat pelanggan yg ingin membuat tempahan inai, saya minta kerja sama dari anda semua, buat lah keputusan terlebih dahulu, buatlah jadual atau masa yg tertentu untuk membuat inai, jika pelanggan 'last minit' baru nak batalkan tempahan, kesihan orang yg memerlukan khidmat saya. Jadinya tu lah nasihat saya untuk semua.

Buat pembaca Malaysia yang pernah nak booking saya, saya minta maaf le, tak dapat saya nak buat service kat sana. Tapi anda jangan susah hati, saya banyak teman seperjuangan disana.....

Thursday, October 14, 2010

PACKAGE MELUR


6.5.2010
-Inai sedang mengering ketika gambar diambil.



2.10.2010
- Contoh warna Inai setelah lebih 12 jam dan 24 jam

Friday, October 8, 2010

TEMPAHAN 2011

Seperti yang dimaklumi, Henna art design akan memaparkan tarikh, hari & nama serta tempat tempahan-tempahan yang mempunyai tempahan yang sudah lengkap. Sila semak nama pelanggan yang sudah membuat tempahan, jika nama & tarikh tidak ada sila inbox dgn segera.

Sebarang perubahan tempahan daripada pelanggan akan di buat disini.

.:::MARCH::.
25/THUR/DAYAT (sister) @ Kg. Selayun./done.
31/THUR/AMAL YUSRI@ Per. Lambak Kanan./done.

.:::APRIL::.
02/SAT/ SITA @ Kg. Rimba/done.
07/THUR/HANNY YUSOF @ STKRJ Rimba Gadong/Lastminit cancelled.
15/FIR/FIZAH PHM @ QURRATU'AIN, KIARONG PERMAI,JLN ELIA FATIMAH/done.
31/SAT/FYZAH @ Kg. Sg Siamas /done.

.:::MAY:::.
*****FIZAH AS @ Kg. Mulaut. **tukar tarikh: 05/05/2011/THU.
07/SAT/-Kosong.

.:::JUNE:::.
03 / FRI / PUAN MAHANI @ Kg. Mulaut./Confirm.

04 / SAT / NURUL NADIAH @ Kg. Jerudong./Confirm.
04 / SAT / NAZ @ Kg. Masin./Confirm.

11 / SAT / VICTORIA @ Kg. Perindahan Rimba Gadong./Confirm.

17 / FRI/ ANNA MASDI @ Kg. Kilanas./Confrm

.:::JULY:::.
02 / SUN / AL-AINNA @ Polo Club./Confirm.

09 / SAT / YANYAN ALI @ KG. Pengkalan Batu./Confirm

.:::SEPTEMBER:::.
07 / WED / MIZA SUHAIMI @ KG. Jerudong./Confirm

08 / THU / FIRAH DIDEE @ Kg. Perpindahan Rimba Gadong./Confirm.

.:::NOVEMBER:::.
09 / WED / MIRA EMRAN @ Kg. Madang./Confirm.

10 / THU / SUZIE HARYANIE @ Kg. Beribi./Confirm.

.:::DECEMBER:::.
16 / FRI / RIZAH MAHMMUD @ Kg. Perpindahan Rimba./Confirm.
31 / SAT / NEESA @ Kg. Perpindahan Lambak Kanan./Confirm.

31 / SAT / NURIL MY @ Perpindahan Mentiri./Confirm

NOTE: TEMPAHAN BULAN NOVEMBER BAGI MINGGU KE DUA (2) PENUH.
***Update on 10/05/2011****Thank you*****

Henna, Inai, Pacar, Mehndi......


All the above name is same, they comes from the leaves of the henna Plant. Bruneian call "Pokok Pacar" . The paste or powder which one is more familiar with, is obtained by crushing the leaves into a powder. Fresh henna leaves have a very earthy scent. The art of Henna goes a long way back in countries like India,Egypt and Morocco.

HENNA, INAI, PACAR, MEHNDI is an all natural healthy way to explore body art.

INGREDIENTS It's natural : lemons or tea, henna powder and eucalyptus oil.

This paste is then applied onto hands and feet by using various tools, and design the henna with FREE HAND.

HENNA, INAI, PACAR, MEHNDI color follow your skin ton, its may darker if your skin darker. Like asian skin the henna color more to mix (orange dark red).

TAKE CARE the henna after the paste take off, dont wash the henna if the paste dry. Enought only wipe away with clean tissue, avoid the henna from water to long, if not henna cannot be stand longer and will pale and faint.


TIPS PENJAGAAN WARNA INAI.

Sememangnya inai (pacar) diketahui ramai bahawa warnanya akan memudar dalam masa yang pendek. Ramai yang kurang mengetahui kenapa inai (pacar) cepat pudar.

Inai (pacar) yang dilukis katas kulit kita bersifatkan sementara, dari itu setalah inai (pacar) mengering cukuplah hanya di kopek dan jika masih melekat cukup hanya mengunakan tisu kering untuk membuka inai (pacar) yang melekat.

JANGAN sekali-kali mencuci inai terus ke ayer kerana cebisan inai (pacar) akan melarat ke kawasan (kulit) lain. Ini akan mencacatkan corak (design) inai (pacar) tersebut.

Inai (pacar) yang sudah kering seboleh-boleh nya dihindari dari terkena ayer terlalu kerap atau terendam didalam ayer sabun. Kerana ayer dan ayer sabun akan cepat melunturkan warna inai (pacar) tersebut.

Lapkan atau keringkan dengan tisu atau tuala dengan hanya menekan nekan ditempat inai(pacar) tersebut, elakkan dengan mengosok terlalu kuat ditakuti inai(pacar) pudar.

Kulit akan merasa kering dikawasan yang berinai (berpacar) maka sapu sedikit baby oil agar lembab.

Bagi Pengantin yang masih melakukan lulur (lulut) - Hindar dari kawasan corak (design) tersebut. bedak lulur (lulut) akan menghilangkan (memadam) corak (design) inai (pacar) tersebut.


TALK ABOUT INAI WITH ME!


ShoutMix chat widget